Splošni pogoji poslovanja

Pravila in pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini HOTELSKI SERVIS so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino HOTELSKI SERVIS upravlja ART-PE d.o.o. ponudnik storitev e-poslovanja.

Postopek nakupa

Za nakupovanje v spletni trgovini HOTELSKI SERVIS se ni potrebno prijaviti. Po oddanem izdelku v košarico, je uporabnik preusmerjen na stran košarice in nato še na zaključek nakupa, kjer je možno potrditi in oddati naročilo. Vsa naročila so ročno obdelana in ročno potrjena s strani upravitelja spletne trgovine. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da se je cena izdelka spremenila, vas bomo o tem obvestili in ustrezno ukrepali.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu,
  • z nakazilom na račun podjetja (predračun),
  • PayPal,
  • kreditne kartice,
  • plačilo na obroke:
    - Diners 24 obrokov
    - 1,2,3 Kredit (samo fizično) do 36 mesecev

Dostava

Izdelek oziroma storitev se dobavi v okviru zmožnosti in dogovorjenega roka. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje GLS, pri čemer si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo slednja omogočila bolj učinkovito izpolnitev naročila.

Ponudba izdelkov

Ponudba HOTELSKI SERVIS se redno ažurira glede na zalogo. Stran ažurno spremlja tudi širitev ponudbe in morebitno možnost nakupa s popustom. Vedno pa dopuščamo možnost napak v sistemu, zaradi tega za 100% preverbo podatkov pokličite ali pišite email.

Kuponi

Kupone lahko uveljavite v spletni trgovini www.hotelskiservis.si (ne veljajo za naročila preko telefona, e-maila ali v razstavno-prodajnem salonu).
Veljavnost kupona in količina popusta sta določena v vsaki posamični akciji. Nekateri kuponi veljajo le za končne kupce.
Popusti se ne seštevajo.
Kodo kupona lahko uveljavljate le pri izdelkih, ki niso v akciji.
Kodo kupona vnesete v Košarici, kjer piše Koda za popust, potrdite pa jo s klikom na Uporabi popust.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene se redno ažurirajo. V primeru napačno označene cene ali v primeru spremembe le-te med obdelavo naročila, bo kupcu omogočen odstop od nakupa, hkrati pa bomo poskušali kupcu ponuditi rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je "Naročilo potrjeno"). Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
Cene v spletni trgovini so lahko drugačne od cene, ko naročite preko telefona!

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec -fizična oseba ima pravico, da v tridesetih (30) dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine, pri čemer je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v petnajstih (15) dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov [email protected] ali po pošti na naslov: ART-PE, Temeniška pot 6, 8210 Trebnje, blago pa vrniti v nadaljnjih petnajstih (15) dneh.

Kupci - pravne osebe nimajo pravice do vračila blaga, razen v primerih, ki jih določajo pravila garancije. V namen preverbe kvalitete izdelka je običajno možen fizični ogled le tega pred nakupom.

V primeru želje po vračilu predmeta nakupa, se lahko ob soglasnem dogovoru med prodajalcem in pravno osebo(kupcem) predmet nakupa zaradi kakršnegakoli razloga, ki ni predmet garancije vrne, ob tem pa se zaračuna minimalno ena mesečna najemnina.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije ali GLS - odvisno od izbranega načina dostave), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

Garancija

Izdelki imajo garancijo 1 leto, razen če je na dokumentu ali izdelku navedeno drugače. Garancija je veljavna ob upoštevanju splošnih navodil in navodil in pogojev, ki so objavljeni na spletni strani www.hotelskiservis.si . Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, ima nov izdelek garancijo 1 leto ali pa podatek o garanciji v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru svetujemo, da kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
V primeru prodaje izdelka tretji osebi, garancija za te izdelke ne velja. S prodajo izdelka se torej garancija ne prenaša.

Odgovornost ponudnika

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. V primeru netočnih podatkov glede lastnosti izdelkov, rokov dobave ali cen bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico objave simbolnih fotografij izdelkov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Le-ti bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.